1. Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz. Daha Fazla Bilgi.

baklava history

'Define Videoları-Haberler' forumunda suna tarafından 28 Aralık 2018 tarihinde açılan konu

  1. suna

    suna Well-Known Member Super moderator

    baklava

    Bir Osmanlı mirası olan baklava, Topkapı Sarayı'ndaki pasta şeflerinin en büyük eserlerinden biridir. Genel olarak baklava, bir fincan Türk kahvesiyle sabahın ortasındaki bir tatlı atıştırmalık olarak veya bir bardak çay ile öğleden sonra bir öğleden sonra veya öğle veya akşam yemeğinden sonra sunulmaktadır. İyi bir baklava için kötü bir zaman yok! Gerçek olan şey çok tatlı ve ağır olmamalı; Aksine, küçük bir tabak dolusu yemeye özendirmek için yeterince hafif olmalıdır. Yemek kitabımda Baklava tarifi ve birçok lezzetli Türk tarifleri var.
    baklava.PNG
    Bu tarif, en sevdiğim Türk aşçılık yazarlarından biri olan Ghillie Basan’ın Türk Yemekleri Komple Kitabı’nın bir uyarlaması. Baklava versiyonum daha az tatlı ve daha hoş kokulu ve limonlu, ondan çok memnun kalmalıyım. Filo hamur işleri kullanmakla, baklava yapmak düşündüğünüzden çok daha kolaydır. Umarım bir ara verir ve bu harika davranışın tadını çıkarırsın.
    Önce şurubu yap. Şekeri ağır bir tavaya koyun, suyunu dökün ve kaynatın, her zaman karıştırın. Şeker çözündüğünde, ısıyı düşürün ve limon suyunda karıştırın, şurup kalınlaşana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Tavada soğumaya bırakın.

    Yağı küçük bir tavada eritin ve fırının tavasının alt ve yanlarına biraz fırçalayın.

    Dondurulmuş filo tabakalarını eritmek için, bir gece önce buzdola bına koymak ve kullanmadan 2 saat önce oda sıcaklığına getirmek en iyisidir. Buzdolabın daysanız, oda sıcaklığına getirmek için 20 dakika önce filo pasta kağıtlarını çıkarın. Yağlanmış kabın dibine iki yaprak hamur işi yerleştirin ve erimiş tereyağla fırçalayın (gerekirse kenarlara oturtun). Her iki sayfayı da tereyağla fırçalayarak 12 filo yaprağı kullanana kadar devam edin. Yaprakları köşelere doğru kaydırın ve tencerenin kenarından kayacaklarsa kenarlarını kesin.

    Cevizleri 12. tereyağlı çarşafın üzerine yayın ve tarçın serpin ve sonra kalan filo çarşaflarında olduğu gibi devam edin. Üstünü de fırçalayın, daha sonra küçük elmas şekilleri oluşturmak için tüm katmanların altından dibine çapraz paralel çizgiler kesen keskin bir bıçak kullanarak.

    Baklavayı yaklaşık 45 dakika veya üst kısmı altın olana kadar fırında pişirin - eğer hala soluksa, sıcaklığı bir kaç dakikalığına arttırın.

    Baklava hazır olduğunda, fırından çıkarın ve soğutulmuş şurubu boruların sıcak hamur işlerinin üzerine yavaşça dökün. Şurubu ıslatmak için fırında 2-3 dakika bekleyin, ardından çıkarın ve soğumaya bırakın.

    Baklava soğuduktan sonra, elmas şeklindeki parçaları tepsiden kaldırın ve servis tabağına koyun. Her zaman oda sıcaklığında, üzerlerinde yer fıstığı bulunan baklava parçalarını servis edin.

    Not: Baklava asla buzdolabında saklanmamalıdır, çünkü yağ yoğuşur, pasta nemi emer ve ıslak hale gelir.
     

Bu Sayfayı Paylaş

Blogger ile Paylaş